En dag på jobbet ;)

Idag jobbade jag med rivningsarbete vid skvallertorget i Norrköping, brevid campus högskola. Håller på att riva i en byggnad där det ska bli en biograf för studenterna. Idag var det utkörning av skottkärra som gällde.

Några bilder från idag!
Har beställt bussbiljeter till stockholm, arlanda på måndag och växlat pengar på forex ;)

Fightcard!


Andreas Gustafsson, proffsboxaren & Tobias Hellström MMA fightern är båda från Norrköping och jag önskar dem lycka till på fredag!

På fredag gäller det ;)

Boxnings träning!

Idag har jag tränat boxning med robban. Vi tränade på Jaguar Gym här i Norrköping. Började med att jogga lite sen säckträning som uppvärming, sen körde vi lite uppgifts sparring V-hand, sen körde vi V + H och han svarar med valfri kontring. Sen fick vi gå in i MMA - hallen och köra sparring pga att Andreas Gustafsson skulle ha intervju om hans proffsboxningskarriär i boxningslokalen. Han ska ju tävla på Rumble of the Kings på fredag! Här kan ni se en annan intervju med Andreas http://svtplay.se/v/1454239/boxning/andreas_gustafsson_proffsdebuterar_i_comebacken

Idag åker mina föräldrar till Thailand igen ;) De kom hem den 23 januari och har endast varit hemma i 1 månad. De ville inte att vi skulle komma till huset själva, för det är ju endå deras hus och jag förstår dem att de vill visa oss huset och hitta på grejer med oss.  För mina föräldrar och min syster Maria och hennes kille Henrik var där i vintras, men då hade vi inte möjligheten att ta semester pga min vaktutbildning, pengar och att vi vill åka på en lång semester, som vi ska NUUUU ;)


Längtar till Sol och Bad :)

Thailand i 117 dagar, Semester och Legacy Gym :D

Den 2/3 åker jag till Thailand för semester och thaiboxning. Ska bli så grymt roligt.. Har sett fram emot det här väldigt länge och har jobbat och slitit i flera månader, och äntligen blir det av ;) jippi

Min resa är upplagd såhär

Jag och min tjej Caroline tar flyget till Bangkok sen vidare till mina föräldras nybyggda hus som ligger i Rayong-provinsen, Ban Phe. Bor 20 min från Ko Samet, en jätte fin och känd ö, har tänkt att kanske övernatta där i några nätter, sedan ska vi åka runder lite till olika öar som koh chang, ska även till pattaya, rayong ect. Vi har bokat en resa till chang may där vi bla besöka urinvånare med massa ringar som håller ihop halsen, som ni säkert har sett på tv någon gång. Får se va vi mer hittar på för grejer :)

Min flickvän ska bara vara i Thailand i 58 dagar för hon måste hem för intervju till högskolan i maj så sista nätterna tillsammans ska vi åka till Bangkok och bo på bayoke sky, där man ser ut över hela Bangkok, det är det högsta hotellet i hela Thailand, helt otrolig utsikt!

Ska sedan ta flyget till Ubon där jag ska träna Thaiboxning och MMA på Legacy Gym i 2 hela månader. Har tänkt att blogga varje dag och lägga upp bilder. 
 
Träna på Legacy Gym
Kostar 15 000 bht vilket motsvarar ungefär 3700 i månaden, träning 2 gånger om dagen, mat 2 gånger dagligen och boende. För cirka 500 kr till får man MMA träning 4 gånger i veckan Vilket är väldigt prisvärt!

6-6:30 börjar man dagen med att jogga 8 km, sedan skuggsboxning och mittsträning. eftermiddags träningen börjar 15.30 snabb uppvärming och avslutar med 3 km jogging.

För mer information gå in på http://www.legacygym.com/ eller fråga mig :) Ni kan också titta i Fighter Magazine 7/2008 för en artikel om Legacy Gym!

 

Ole Laursens legacy

Långt från massturismens Thailand driver Ole Laursen Legacy Gym - en camp som blivit ett andra hem för mängder av svenska fighters.

Några bilder på huset och sist vi var i Thailand 2007
ko Samhet


Tigertemplet


Bayoke sky
The Golden Buda!


Ladda hem Fighter Magazine!
Gå in på Fightermag.se och ladda ner tidigare nummer Helt Gratis! Perfekt!


Rumble of the Kings i Norrköping!
Kommer att skriva om galan och lägga upp bilder från matcherna ;)

Rumble of the Kings i Norrköping!

Rumble Qualification Tour Norrköping

Rumble of the Kings Promotion AB, is once again proud to present one of the best produced fighting events of the world.

On Friday night February 27:th, Stadium Arena in Norrköping will hoast an evening with so many superfights you do not want to miss.
3 most toughest disciplines of all Martial Art (Pro Boxing, Muaythai/K-1 and MMA) will be present for the first time in the same show with their top Pro fighters to fight for honour, fame and of course money!
Ticnet.sek-1.se  


Ska bli grymt roligt att se :) Ska dit med min familj och vänner... En riktig fredags underhållning kan lugnt man säga!!!


År 2008 var ett bra och lärorikt år!Gick min första proffsmatch, blev sponsrad och vann SM!

Den 8 november gjorde jag proffs debut i Göteborg på Lisebergshallen på The Zone FC "Shockwave". Vilket verkligen var otroligt spännande och lärorikt. Matchen gick verkligen hem hos publiken. Då min motståndare får in en uppercut på mig och jag blir alldeles yr och liksom åker in i buren, jag försöker slår tillbaks, försöker knäa och laddar en höger och slår ner min motståndare som jag samtidigt faller ner i backen pga kraften från mitt slag och att jag var så yr. Men publiken trodde/tror att det är en Dubbleknock vilket det inte var. Vad gör man egentligen inte för publiken :) Direkt efter jag har fallit reser jag mig upp och försöker avsluta på TKO (Tekniks Knockout) men är fortfarande yr och lyckas inte utan vi bara rullar runt ;)

Jag förlorar matchen på domslut 3-0! Hade jag bara haft lite mer erfarenhet och mer tid för matchträningen är jag säker på att jag hade vunnit! Det var otroligt lärorikt och har gett mig bra erfarenhet till nästa vale tudo match!

Blev sponsrad av PJfighter strax innan min proffsmatch www.pjfighter.com


Tävlade 6 gånger i shootfighing där jag förlorade 1 match på diskvalifikation. Råkade armbåga en föredetta klubb kompis i ansiktet, när jag skulle ta en sidechoke, slipper. Tog även SM-Guld 2007 då jag även blev pionjär!
SM finalen 2008 vann jag på en armbar efter drygt halva ronden. Vilket kändes skönt :)


Heavy Weigh (tungvikt) + 91 kg


Tävlingsmeriter
Competitions:
2008-12-06   SSL08 - Swedish Shootfighting Championship 2008   Win (submission) against Jonas Andy
2008-11-22  
SSL08 - Gladius Adrenaline 6   Win (judges decision) against Sundberg Niklas
2008-11-08   The Zone FC 3 'Shockwave'   Loss (judges decision) against Hansson Anders
2008-10-11  
SSL08 - Shoot Challenge 4   Loss (disqualification) against Jonas Andy
2008-09-13  
SSL08 - Gladius Adrenaline 5   Win (RSC) against Spurgeon Ian
2008-04-19   SSL08 - Escalate Challenge   Win (judges decision) against Misaghi Mohammad
2008-03-29  
SSL08 - Kaisho Battle 2   Win (submission) against Palou Jaime
2007-12-01  
SSL07 - Swedish Shootfighting Championship 2007   Win (judges decision) against Nilsson Måns
2007-09-29   SSL07 - Shoot Challenge 2   Loss (judges decision) against Ponce de Leon Elkin

Submission Wrestling:
2006-05-27  
Frederikssund Brawl   Loss (submission) against Grandorf Bender Michael

More:
2nd place, Malmö Open BJJ (2004)
3rd place, Kaisho Championship BJJ (2005)
2nd place, Kaisho Cup BJJ (2005)
3rd place, Swedish Open Submission Wrestling Tournament (2005), -97 kg
År 2008 var ett lärorikt och bra år


Om mig själv :)

Mitt namn är Peter Ottosson och är uppvuxen i Klippan. Men har flyttat till Norrköping pga att jag flyttade ihop med min älskade flickvän :P Har nu bott här i 9 månader och trivs kanon :) Jobbar med rivningsarbete och som ordningsvakt, precis som en riktig kampsportare hehe

Förutom att jag tycker om kampsport så gillar jag att resa.


Kampsportsbakgrund!

Tänkte nu berätta lite om mig själv och min kampsportsbakgrund!Var som liten väldigt spralig och kunde aldrig sitta still. Så behövde något at ta ut min energi på, och jag valde att lägga den på just kampsport, där jag kände att jag kunde få ut max av min energi. Så började på karate som 11 åring år 1998 på en karate klubb (Shotokan karate) i min hemstad Klippan, Skåne. Ville igentligen börja på boxning men eftersom det inte fanns i närheten valde jag att börja på det som var tillgängligt. Tränade där i lite mer än 5 trogna år och hann med en del graderingar. Lyckades ta mig till 3 kyu första bruna bältet.


10 kyu - Vitt bälte (nybörjare) 
9 kyu - Rött bälte

8 kyu - Orange bälte

7 kyu - Gult bälte

6 kyu - Grönt bälte

5 kyu - Blått bälte

4 kyu - Blått bälte

3 kyu - Brunt bälte

2 kyu - Brunt bälte

1 kyu - Brunt Bälte
 


År 2004 var ett fantastiskt år! Började på ett Kampsports gymnasium (www.hbgsportgymnasium.com) i Helsingborg. Där man tränade alla möjliga sorters kampsport. Första terminen tränade vi ju-jitsu, sedan MMA, karate, boxning,  thaiboxning, brottning, judo och teakwondo. Första 2 åren tränade man en kampsport i taget i en termin sedan fick klassen själv bestämma lite hur och vad vi ville träna. Varje termin hade vi några gäst instruktörer inom olika kampsporter som capoeira, kali, kung fu och krav maga, villket var väldigt roligt att testa på. Skolan fungerade så att alla läste samma ämnen, samhälle med inriktning kampsport. Själva träningen hade kaisho budoklubb (www.kaisho.nu) hand om som låg på själva skolan av ledning av Mike Wall. Så skolan var som en enda stor dojo kan man säga :) Kampsports gymnasiet var ett självklart val för mig!Straxs efteråt som jag hade börjat på gymnasiet fick jag snabbt nys om MMA/Shootfighting och slutade på karate för att börja träna MMA istället. Kännde att det var mer min sport. Där det krävdes lite mer muskler och drivkraft, lite mer av min form tyckte jag. Nu har jag tränat MMA i 5 år och tänker fortsätta tills jag stupar :)


Välkommen till min kamsportsblogg!


Min blogg ska handla om Kampsport, med inriktining på MMA, Mixed Martial Arts & träning!

Bloggen ska vända sig främst till människor som älskar kampsport precis som jag ;) Men även till människor som är nyfikna och kanske vill börja träna kampsport!


 The Zone FC "Shockwave" 2008

Detta är MMA:

MMA fanns redan i Grekland på de olympiska spelen (648 före Kristus), men var av namnet Pankration. Vilket var en blandning mellan brottning och boxning. Pankration blev snabbt populärt i de olympiska spelen och i den grekiska världen.

MMA dök sedan upp i Brasilien år 1925 vilket har sitt ursprung i Vale Tudo, som betyder  "allt är tillåtet".
Men det var först 1993 som MMA blev känd internationellt i samband med Ultimate Fighting Campionship 1 (UFC)

Innom MMA tävlas det i 3 olika former:

Vale Tudo
- Dessa regler tillåter slag och sparkar både i den stående kampen såväl som markkampen. Detta gör tävlingsformen till den tuffaste.

Shootfighting - Reglerna tillåter slag och sparkar stående men inte i markkamp, där ingår endast brottning med lås.

Submission Wrestling
- Reglerna tillåter inga slag och sparkar alls utan målet är att låsa ut sin motståndare med olika typer av lås.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0