Blood and Bone!

Såg precis "Blood and Bone" rätt okej, lite för lite fighting bara. Det var väldigt lite fighting scener. Bob Sapp och Cimbo Slice var med och huvudrollen spelades av Michael J. White."I AM THE PUNISHMENT OF GOD.
IF YOU HAD NOT COMMITED GREAT SINS,
GOD WOULD NOT HAVE SENT A PUNISHMENT LIKE ME UPON YOU"
-GENGHIS KHAN
Trollhättan, kontroll av knäet, Avklarad!

Var ju som sagt i Trollhättan idag, Docktorn kände på knäet och tyckte att allt såg bra ut. Pratade lite om innerledbandet "medial ledbands skada" men får se om någon månad igen hur det känns om jag ska operera det eller ej, men känner inte riktigt att det behövs göras än då. Viktigaste är ju att korsbanden är bra och att jag kommer igång med rehaben. Fick förlängd sjukskrivning till den 28 februari och efter det får jag ringa till sjukhuset om jag ska ha förlängt till slutet på mars. Vilket känns bra, tror jag behöver 2 månader till så jag kommer igång med rehaben rejält och förhoppningsvis kanske kan börja springa lite innan jag jobbar. Då det då har gått drygt 3 månader och då får man börja springa lite lätt. Känns lagom att börja jobba då eftersom jag har hårda jobb. Men är riktigt sugen på att jobba och tjäna lite pengar igen och få lite mer rutin. Men man får ju tänka på knäets bästa.

Ska på besök i juni då de ska göra lite tester och så. För att ta reda på hur bra knäet egentligen blev efter operationen och rehaben. Hoppas på det bästa och ska köra på med rehaben så bra jag kan.
Trollhättan, kontroll av knäet!

Imorgon bär det av till Trollhättan igen åker med sjuktaxi kl 06.30 tidigt hehe, jag som e van att gå upp lite senare :P Har skrivit upp lite frågor som jag vill få svar på o så. Vet inte riktigt vad jag ska göra där egentligen, men det är väl bara en kontroll på att knäet har läkt bra.
Han kommer nog att förlänga min sjukskrivning i någon månad till, iaf vill jag det. För känner inte riktigt att jag kan återgå till fullt arbete igen och om jag ska jobba som ordningsvakt så är det nästan ett krav på att man måste kunna springa vilket jag inte får göra från månad 3, det har imorgon gått 6 veckor. Om jag återgår till rivningsarbetet så är det väldigt tungt arbete och man behöver vara helt frisk för att kunna jobba. Man arbetar ju i alla olika ställningar och får lyfta och bärra en hel del tunga grejer. Så det hade varit bra om jag fick sjukskrivning till slutet på mars.
Var på ica precis o handlade lite musli, risifrutti och lite bananer som jag ska ha med mig till imorgon. Är ju cirka 7-8 h resetid fram och tillbaka. Men har gjort middag som står ikylen, vilket är bara att värma när jag kommer hem, perfekt.

Var hos sjukgymnasten, Håkan Ström idag och jag får nu lägga på lite mer vikter och ska bla köra knäböj med vikter. Vilket känns bra, att få komma igång lite på riktigt och inte bara hålla på med massa balans övningar. Han tycker att knäet har läkt förvånat svärt bra på kort tid. Vilket är skönt att höra. Tror nästan han e lite imponerad om jag ska vara ärlig hehe. Han har liksom aldrig haft någon med en så omfattande korsbands-skada som jag har och samtidigt har läkt så bra. Men det har bara gått 6 veckor och man ska inte skrika för högt. Har ju en lång väg kvar. Men det känns iaf bra och jag känner att jag är på rätt väg!


Gick bra på gymmet idag, körde bänkpress 4 rep, 6 set vilket är 24 repititioner på 132.5 kg, det är rätt många rep det ;). På onsdag blir det 2 rep vilket känns bra då hinner jag ladda lite tills på fredag då det blir 5 repare. Undra hur det kommer gå ;)

Ska nu göra lite "skrammel egg" med bacon. Måste få i mig dagens proteinkvot och det mättar dessutom väldigt bra!Lite fakta om ägg:

Äggets näringsvärde:


Ett vanligt svenskt ägg är ett litet underverk av koncentrerad näring i en funktionell förpackning. Det innehåller nämligen nästan allt som människan behöver.


Till att börja med fullvärdigt protein med ett biologiskt näringsvärde som är den högsta man kan finna i något naturligt livsmedel. Proteinet består av aminosyror som både till sammansättning och kvalitet är så bra att de kan utnyttjas av kroppen till nära 100 %.
Det mesta av proteinet finns i äggvitan. Eftersom ägg innehåller protein av högsta kvalitet används det som standard för att mäta proteinkvaliteten i andra livsmedel. 
Ägg innehåller också vitaminer bl.a. A, D, E, K, B samt viktiga mineraler. Vitamin A är bra för synen, tillväxten och kroppens försvar mot infektioner och sjukdomar. Vitamin D och kalcium bygger upp skelettet och tänderna. Vitamin B2 som också kallas riboflavin är bra för hyn och stimulerar kroppens eget immunförsvar. 
Ägg innehåller också mineralämnena järn, som bl a stimulerar blodets förmåga att transportera syre samt selen, jod, koppar, mangan, fluor och zink. 
Den enda vitamin som saknas i ägg är vitamin C.
Kolesterol är en väsentlig del av strukturen i varje kroppscell, ett nödvändigt fett för att kroppen skall fungera. Kroppen använder kolesterolet för bildning av bl a cellväggar, könshormoner och vitamin D. Kroppen reglerar själv hur mycket kolesterol den behöver och överskottet urskiljs via levern till gallan och ut ur kroppen. Friska personer som äter en balanserad kost och som motionerar regelbundet kan i princip äta hur många ägg som helst.
Endast personer som av olika orsaker tvingas hålla diet måste vara restriktiva med livsmedel med högt kolesterolinnehåll.

Ägg är verkligen ett fullvärdigt livsmedel. Otroligt att ett ägg kan innehålla så mycket. Ät mycket ägg ;)

Hård dag på gymmet!

Gick riktigt bra på gymmet idag, började med "The Russian Pogram" skulle egentligen bara köra 2 rep och 6 set men körde 3 rep ist på 132.5. För denna gången hade jag hjälp bakom stången, då vågar man lite mer. Men det var inga problem alls. Nästa vecka blir det 4 rep, 2 rep och 5 reps. Det ska nog gå bra ;)

Körde även 4 övningar axlar och 3 övningar triceps. Blev rätt mycket, kunde tagit triceps en annan dag ist, men det gick hyfsat. Sen blev det lite mag träning, brukar köra det som en sista övning efter varje pass.

Min rehab började 13.45 så fick vänta i drygt 40 minuter så jag satt och läste lite ur body magazine och Moore. Läste en artikel om hur det är att jobba som livvakt. Min boxnings tränare Tomas håller på att dra igång livvakts jobb, får se om det blir något intressant som dyker upp ;)

Fick ett mejl från ambassaden idag, äntligen säger jag bara! 

"They need to fix a training/studying petition for you, which they can do by contacting Home Land Security or USCIS—US Customs and Immigration services. If they are unable to do it, you need to find a program or school that can."

Så måste väl ringa kontoret i New York och be dem fixa en ansöka om att jag får studera där. Får verkligen hoppas att de hjälper mig med det för annars e det liksom kört. Måste fixa visum nu så jag vet att jag får plugga snart.


Ska snart dra på fest, men blir inte allt för mycket alkohol för det går inte så bra ihop med rehaben. Funkar inte o dricka massa och tro att knäet ska läka och bli bra. Nä utan då får man ta det lite lugnt och låta kroppen läka!

Ciao
Full frys!

Var o handlade lite på netto precis det blev 5.4 kg kyckling, 2 kg torsk och en liter filmjölk hehe ;D De hade 15% på allt med så var ju fin fint.

Viktigt med bra mat så inte all tid i gymmet går till spillo!


"Snabba Cash" skulle inte vara fel

Vill verkligen se den filmen, har läst boken. Riktigt skön bok, så olik alla andra böcker. Man för liksom leva in sig i Stockholms undre väld. Känns häftigt!Får väl se om det finns någon MMA-scen i Snabba Cash, när jag var nere i Ystad för inspelningen av Wallander så såg jag några stycken där det stod "Snabba Cash" på ryggen, som jobbade med allt kring MMA-tagningen.

 JW spelas av Joel Kinnaman. Han e grym, gillar honom skarpt, sjyst stil. Sett han i Johan Falk.


Nu läser jag 2:an "aldrig fucka up"
Har inte kommit in i boken riktigt än men den verkar vara bra. Hoppas den håller måttet ;)


Knäet svullet!

När jag vaknade i morse såg jag att knäet hade svullnat upp rejält. Måste ha tränat för hårt och för mycket igår. Blev lite mycket med först rehab och sedan en lång kvällspromenad. Så har tagit det väldigt lugnt idag och använt mitt kylförband om och om igen. För att minska svullnaden och även för att det känns lindrande.

Men får hoppas att det lägger sig igen, jobbigt med ett svullet knä. Kanske får be dem tömma det när jag ska till Trollhättan. Tar ju sån himla lång tid för vätskan att sjunka undan.
Ser en tydlig skillnad på det vänstra benet (högra benet på bilden) att det är svullet. Ärren är inte så jätte stora och synliga men det är ju det minsta problemet. Viktigaste är att det blir bra igen!


Varit en trevlig helg!

Nya tag efter en tuff helg, var ute i fredes med Ida och Adam spelade biljard på Quebar, riktigt skönt o bara spela lite och ta några öl. Avslutade kvällen på Cromwell.

I lördes va vi hemma hos en av Carolines kompis Hanna och drog sedan till Hugo, hade faktiskt riktigt trevligt.

Brukar inte direkt dricka 2 dagar i rad, minns inte sist hehe. Men träningen gick bra idag endå, brukar ju annars kännas segt första träningen efter en tuff helg. Men jag drack rätt lagom, så det beror väl mest på det.

Efter den ordinarie träningen körde jag lite rehab på medicin centrum, ska köra onsdag och på fredag med, 3 dagar i veckan blir det. Har även tagit en kvälls promenad precis, behöver öva på att gå rätt. Haltar ibland och det beror på att jag går med böjt knä, har svårt att sträcka ut benet helt. Men ska fortsätta med böj och sträck övningarna lite mer.

Har nu bokat kursen i engelska, börjar den 10 februari ;) Lite nervös inför det, men bra att få igång engelskan igen.

Ska på mottagningsbesök i Trollhättan den 26 januari och har ringt och fixat sjuktaxi. Får hoppas de tycker knäet har läkt bra.


Ambassaden Sthlm

Har nu skickat ett mejl till ambassaden i Sthlm, efter att nu ha ringt och ringt i 1 h utan någon framgång. Det går ju inte att komma fram. Kommer bara till massa om att man ska gå in på deras hemsida bla bla bla. Får aldrig prata me någon, de ber en att ringa senare då deras telefon kö är full. Undra om det jobbar någon där? Annars är dem jävligt underbemannade!

Hej!

Mitt namn är Peter Ottosson och jag är intresserad av att gå en Personlig Tränar utbildning i New York. Man kan välja om man vill gå "full time pogram" på 3 månader eller "Part time pogram" på 6 månader. Min fråga är nu hur jag skaffar visum till denna utbildningen? Har ringt till deras kontor i New york, men de kunde tyvär inte hjälpa mig. Det är bara en "career vocational school". Bara collage och universitet som hjälper en med det sa dem. Vill ansöka om ett visum som gäller för när jag går utbildningen, men sedan skulle jag gärna vilja ha ett slags "working visa" då jag med all säkerhet kommer få ett jobb som personlig tränare i USA efter min utbildning.

 Tacksam för hjälp om hur hela processen går till!

MVH Peter Ottosson

Får nu bara hoppas att de är någon som svarar på mitt mejl, så jag kan ansöka om ett visum snarast!
Vet ju aldrig hur långt tid sånt tar, måste ju vara ute i god tid.


Träningsläger med Armand Krajnc i juni!

Fick ett samtal från min boxnings tränare Tomas att han hade fixat ett träningsläger med Armand krajnc som ska bli av i juni. Då har man något att se fram emot ;) Ska då åka ner till Ystad där han bor och vara till torsdag till söndag. Men vilket datum vet jag inte riktigt än. Ska iaf bli riktigt skoj!"Russian" Squat Program

Var på gymmet innan och tränade lite rygg, biceps och mage. Kändes skönt, har gått lite segt me träningen efter operationen men det börjar kännas lite bättre nu ;) Min träningsdagbok är snart slut började med den 19 oktober, har hunnit med några pass om man säger så. Ska snart börja på en ny bok som jag köpte på fitness festivalen i Göteborg.

Ska börja på ett nytt tränings pogram snart som heter "Russian" Squat Program, vilket är ett pogram som kan användas till exempel vid knäböj, bänkpress och marklyft. De tre gyllene övningarna!


Man skriver in vad man maxar i ex bänkpress, som jag tar 165 kg i bänkpress. Då får jag ett 6 veckors pogram som jag ska följa. Blev rekomenderad att använda mig av det här pogramet av en kille på träningen, som trodde att jag skulle kunna öka i vikter rejält med hjälp av den här tabellen. För jag gör oftast för många repititioner 8-12 st, och om man vill öka vikter så ska man nog köra tyngre med lite reps 2-4 ungefär. Med det här pogramet ska man maxa var 6:e vecka. Har tidigare maxat väldigt sällan, men om man vill spränga sina gränser både fysiska och mentala så måste man våga lägga på höga vikter.

Ska även kombinera det här med negativ träning dvs man får hjälp att lyfta upp stången, men man går sakta sakta ner, för att träna negativ träning. Vilket ska göra så att musklerna växer snabbare än de gör annars. Läst att den negativa delen bygger mest massa. Många som slarvar med det, särskilt nybörjare. De förstår inte riktigt att man kan bli starkare om man gör det lugnt och tekniskt rätt. Istället för att slänga upp vikterna och snabbt köra nästa set. Musklerna behöver tid att bryttas ned så om man tränar negativt så låter man musklerna få tid att bryttas ner. 


 

http://www.exrx.net/WeightTraining/RussianSquatProgramGenerator.html
Har ringt till ambassaden idag men de har bara telefontider mellan 13.00-14.00 så får ringa imorgon igen, för ringde vid 13.50 men då var det för många i kön redan.

Fixat Header!

Började dagen med rehab hos sjukgymnasten kl 10.30, fick lite övningar som jag körde. Men stort sätt samma som innan. Ska börja med bassäng träning om 2 veckor. Hört det ska vara bra som rehab. Får testa och se om det är något för mig.


Ringde till kontoret i New York idag, frågade angående visum, men fick inte någon hjälp som jag hade hoppats på. De kunde inte hjälpa mig med visum utan får ringa Amerikanska ambassaden i Stockholm i morgon. För de måste ju veta hur man ska ansöka om visum iaf ;)

Sedan har jag gjort en header till bloggen och lite sånt. Måste lära mig mer om photoshop, svårt med alla olika funktioner... Fick göra headern i paint så länge.

Avatar ikväll på bio!

Ska se Avatar kl 21.00 ;)  Tror den är grym! Riktig bio film.
Rehab

Var på rehab kliniken i morse och fick träffa min sjukgymnast. Han tyckte knäet såg väldigt bra ut. Kunde böja knäet nästan full, drygt 3 grader ifrån. Han hade aldrig varit med om att någon som hade opererat båda korsbanden samtidigt, trots att han jobbat där i 15 år. Så det är ingen vanlig operation precis, så får hoppas doktorn har gjort ett bra jobb så det läker rätt. 

Han vet att jag tränar mycket och han sa att jag hade bra grundförutsättningar som många andra inte har. Jag gick liksom på kryckor 3 dagar medan sjukgymnasten hade en patient idag som efter 6 veckor fortfarande gick på kryckor och han har då säkerligen endast opererat främre korsbanden som är den vanligaste skadan. Så all slit med ben-träningen sedan skadan måste ha gett resultat! Sa till han att jag haltade lite, men då skrattade han lite och sa "ja det har ju bara gått 3 veckor sedan operationen" man kan inte begära att det går så snabbt ju. Men jag får väl räkna med 6 månaders rehab.

Knäet är "fortfarande" svullet och det var ju en stor knä-operation så man får ju räkna med det sa han. Han sa att jag kan börja med lite lätt träning nu. Som knäböj (utan vikter) och cykling. Fick en ny tid tills på måndag, då vi ska gå igenom lite fler övningar etc. Men det är i stort sätt samma som innan operationen. Inga konstighter direkt, lite fler balans övningar och vridmoment bara. Ska fråga han angående bassängträning, vill få en tid så man kan lära sig några bra övningar. I med att jag inte får använda mig av vikter på gymmet än så ger vattenträning ett bra och lagom motstånd. Så vill att han ska skriva någon skriftligt på att jag ska få köpa ett simkort som jag då ska skicka till försäkringen och få ut ett kort så jag kan träna lite mer och återhämta mig snabbare.


Hittade en video på en korsbands operation, ser inte så trevligt ut precis.
Tur att det finns narkos säger jag bara!

PT-School New York

Det är dags att ta tag i PT-utbildningen i New York nu. Är dags att göra något riktigt!
Planerar att ringa till kontoret i NY och fråga angånde visum och eventuelt boka in en plats till oktober. Hoppas det inte blir några svårighter med visum. Vet inte vad för visum jag behöver heller? Om jag får ett jobb i NY efter utbildningen så vill jag kunna ta det. Men får väl ta och höra med dem hur jag ska göra!


www.personaltraining-school.com

Borde vara rätt lätt att få jobb efter utbildningen om man tittar på deras logga på hemsidan ;)
98% Har jobb inom yrket 1 år efter utbildningen!

Får ta tag lite i Engelskan nu, ska läsa lite engelska böcker, samt öva lite på ett engelska pogram på datorn. Fräscha upp minnet är inte fel. Ska även ringa till medborgarskolan och fråga lite om deras engelska kurser kanske borde gå en kurs där, så man får igång språket lite. Har sökt deras "Aktiekunskap och Privatekonomi" IGEN, för det blev ju aldrig någon kurs sist. För lite deltagare. Har sökt Aktiekunskap A i klippan tidigare så det blir ju tredje gången gillt nu. Måste fan bli något nu asså. Behöver lära mig lite mer om aktier och sparande.

RSS 2.0