Korsband

Fick besked i morse av doktorn, han hade tittat på rönkenplåtarna från MR-undersökningen och han sa att mitt främre korsband är av och att mitt bakre korsband hänger i några trådar eller år av. Riktigt tråkiga besked, hade inte väntat mig att det var så illa. Men när jag nu vet att mina korsband är av, så förstår jag att, så är läget. För känner att mitt vänstra vadben inte riktigt hänger ihop med lårbenet, "knäet". Men hade inte väntat mig det värsta, det gör man väl aldrig.

Doktorn sa att de skulle boka tid för återbesök om några veckor, vilket jag direkt ifrågasatte, och undrade om man kunde opereras akut, vilket inte skulle gå för det inte är akut. Frågade när jag skulle bli opererad, men han visste ingenting. Så Blev fruktansvärt irriterad, arg, ledsen.

Vid korsbandsoperationen kan man använda den mellersta tredjedelen av knäskålssenan - patellarsenerekontruktion - eller 1-2 senor som tas från insidan av knäleden - hamstringsrekonstruktion. Ålder, yrke och eventuella tidigare operationer avgör detta val.

Med hjälp av ett artroskop och riktinstrumentarium placeras senan i borrkanaler i lårben och underben. Senan fästes sedan med speciella skruvar.

Operationen utföres i narkos eller i ryggbedövning. Efter operationen har du endast ett mindre bandage på knäet och en elastisk binda. Ofta behöver man använda kryckkäppar den första tiden. Man är tillåten att belasta och röra knäet fritt.

Rehabiliteringen, som sköts av sjukgymnast, pågår i minst 6 månader. På avdelningen erhåller du en rehabiliteringsplan som visar hur du skall träna och när det är dags för återbesök hos sjukgymnast och behandlande läkare.Så det kan ta långtid innan man är tillbaka på samma nivå och kan fortsätta med sin tidigare träning. Har läst lite på internet att det kan ta 1 år innan man är tillbaka. Men har läst som en kille som var tillbaka på eltinivå efter 8 månader.

Efter jag hade pratat me doktor, ringde jag min tränare Tomas för att berätta dem tråkiga beskeden och få nr till en doktor han känner som är känd hjärnkirurg och är ansvarig för hjärnskador inom Budo och kampsports förbundet. Så jag ringde han för information. Frågade om han kunde hjälpa mig att skynda på operationen. Han sa att jag skulle kontakta en privat klinik i sthlm och sedan be min läkare att göra så jag opereras där. Så ringde den bra klinik i sthlm, de ska ringa upp mig imorgon kl 10.45, kom bara till återuppringning.

När jag sedan pratade med Tomas hade han ringt till en annan doktor som är specialist på allt inom leder, knä, korsband etc i Uppsala och han hade sagt att han skulle fixa en operation till mig så snart som möjligt. Så ska ringa han imorgon, så ska han hjälpa mig hur jag ska gå tillväga.

Är glad över att jag ska slippa vänta i månader för att bli opererad vilket jag annars säkerligen hade fått gjort. Det är tur man har lite kontakter!

Vill komma igång med MMA och tävla snarast möjligt och gör allt för att nå dit!
Rehab, Twinrix & Magnetröntgen!Rehab:

Började med att gå till Medicin Centrum i morse för att få bra tips om hur jag ska träna upp mitt vänstra ben, så det blir lika starkt som innan, för har ju tappat en del muskler. Men tror mina ben muskler är nästintill helt återstållda. Det är konstigt hur snabbt man egentligen tappar muskler i låren. Som tur har jag ju inte varit sängliggande en längre period, utan har rör mig mycket.

Väldigt bra service på Medicin Centrum, även väldigt trevliga människor som jobbar där måste jag säga. Prata säkert över 1 h med min sjukgymnast om mitt knä. Vi pratade om på vilket sätt mitt knä kan vara skadat, ledbandet, korsband, menisken. En ledbandsskada ska ta 6 veckor innan det har läkt klart och det har gått 9-10 veckor nu om mitt knä är inte helt återställt. Så pratade om en eventuell meniskskada. Kändes skönt att prata med någon som är dukig på ämet.

Twinrix:
När jag endå var där så passade jag på att få min sista vaccinationsspruta mot hepatit A & B.

Magnetröntgen:
Då har man äntligen gjort magnetrönken efter 10 veckors väntetid!
När jag kom in på röntgen avdelningen, skickade dem vidare mig till MR-avdelningen där jag fick bytta om till en blå rock som jag skulle ha på mig under MR- undersökningen. Fick lägga mig på en brits, där mitt vänstra knä skulle ligga i en speciell "plastbehållare" av något slag, som centrerade knäet. Vilket faktiskt gjorde ont, för tvingades ha benet helt rakt vilket gjorde lite ont. Fick även ha öronskydd på mig. Jag fördes in i MR-maskinen och röntgen-undersökningen började, vilket tog drygt 20 minuter. Konstigt att det tar sån tid för att knäppa några bilder?! Men det är nog lite mer avancerat än så. Känns skönt att äntligen ha gjort magnetrönken och nu kvarstår det bara att vänta någon vecka på besked från min doktorn. Hoppas verkligen att det inte är någonting som är skadat som inte kan blir helt bra igen!!!


Den Perfekta Måltiden!


Dagens måltid:

Stekt kyckling i olivolja, med sallad, gurka, mini tomater, rödlök, och avokado med vinäger och olivolja, samt lite keso!Har köpt gymkort idag på Nordic Club mitt i stan! Ska bli skönt att komma igång med styrketräningen nu.


Då ska man jobba ikväll!

Börjar jobba ikväll kl 11.00 på Hugo. Ska faktiskt bli riktigt roligt att sätta på sig ordningsvakts kläderna igen ;) sist jag jobbade var i slutet på februari vilket är drygt 6 månader sedan, sjukt länge sedan. Ska bli skoj att träffa lite folk. Ska stryka min skjorta nu så man ser lite stilig ut :DJob-Interview

Var på jobb intervju imorse, vilket gick väldigt bra ;) De skulle höra av sig om 2-3 veckor sa dem. Men hoppas jag får något jobb innom rivningsarbetet innan. Tror jag skulle trivas mer med mitt gamla jobb än med lagerarbete. Men det är ju bra att ha något ifall att. Verkar gå bra för Logistic Entreprenader, de hade anställt 97 personer under 3 månader.
Nu är det full frys igen ;) Handlade massa mat igår, första storhandligen på drygt 6 månader hehe. Känns skönt att ha lite mat hemma. Nu går det ju inte att snylta hos mamma och pappa eller hos stora syster längre :)
Så då ska vi till Susanne och Stefan ikväll och käka oxfile istället !!!Det är tur man har familjen !

My Day

Börja morgonen med att ringa sjukhuset, och fick tillslut prata med en sjuksköterska på rönken avdelningen, Ska på Magnetrönken den 20/8 kl 14.00 vilket är nästa fredag. Känns bra att det går framåt och förhoppningsvis är det bara ledbandet som är skadat och inte korsband, ligament eller menisken. Ska även på Rehab på medicin centrum i stan kl 10.30. Så har fullt upp den dagen!

Har sedan gått en lång promenad runt strömmen, på drygt 80 min. Har sedan varit på World class och Nordic Club. Men det kostar för mycket om man inte vill binda upp sig på 1 år. Varför ska det vara så dyrt att träna? Vill ha ett gym närmare, tränade på Comet Gym innan som ligger utanför stan, drygt 2 km dit från vår lägenhet. Men det är betydligt billigare o träna där, har inte någon lust att betala 300-400 kr i månaden för ett gym kort i stan, men dt är inte så kul att cykla ti Comet när vintern kommer me slask o snö. Får se vad det blir för något ska fundera lite till.


Walking Deamon

De ringde från ett jobb som jag sökte föra veckan, Logistic Entreprenader lagerarbetare, de ställde några frågot och kallade mig till intervju imorgon kl 10.30. Kul att dem ringde, behöver ju jobb och vet inte om jag får något på mitt gamla jobb på resurs konsult, ska ringa om ordningsvakts jobbet och säga att jag kan jobba med, för behöver sätta igång och jobba nu så man får in lite cash ;)

Ska strax åka och handla med susanne, vet inte än om Caroline ska med för hon sms:a mig att hon mådde dåligt. Förhoppningsvis mår hon bättre nu, annars är det risk för att jag glömer något vi ska handla ;)
PragueFörsta kvällen i Prag var jag, Maria och Henrik på vårt hotells nattklubb (Havana Club) och tog ett glas öl, då jag plöstligt ser Andy (som jag träffade på Legacy gym i Thailand) komma ner från trappen, kände igen honom direkt och ställde mig upp för att hälsa på honom. Helt otroligt att man kan träffas sådär, visste inte äns att han bodde i Prag. Så vi pratade länge och väl, fick hans mobil nr så strack ut och festade dagen efter tillsammans. Han visade de nattklubbar o barer han brukar gå till, var bla inne på Roxy. Riktigt kul att träffas, hoppas det blir fler gånger!

Prag

Vår resa till Prag var verkligen lyckad måste jag säga ;) Prag är verkligen en fantastisk stad, måste vara den finaste stad jag någonsin varit i. Var i Prag för första gången då mamma fyllde 40 år, då jag var 14 år (7 år sedan), då upplevde jag staden som lite grå och tråkig, men vi var där då det inte alls var lika soligt och fint som denna gången, så tror det var därför jag inte tyckte staden var så märkvärdig, sen är man ju äldre nu och ser det på ett annat sätt. Men staden har verkligen förändrats allt mer modernt med affärer med exklusiva märken, märken som H&M, jack&jones och Intersport är dyrare att handla i än i Sverige. Vilket är helt sjukt konstigt när tjeckerna normalt tjänar mindre än vi i Sverige, där våran valuta står i 57.49% mer än deras dvs 100 kronen är 42.51 Svenska kronor. Prag har även blivit mycket dyrare att leva i med mat, när vi var där sist käkade vi kina mat för 18 kr, vilket är väldigt svårt att hitta nu om du inte är från Prag. De tar mer betalt för allt nu mera, för dem vet att vi turister kommer till Prag oavsett och vi betalar vad det kostar!
Old Town Square


Den astronomiska klockan


Karlsbron
Jag och Syster ;)


Vår första kväll vid en indisk restaurang
Chicken tikka masala med nan-bröd
Dricker mörk öl, rätt gott ;)


Skåål

Smok That Weed Mother Fucker, hahaha :D
Because I got high
because I got high!
Den judiska kyrkogården


Utsikten över Prag, helt fantastisk


Fick köpt min första Absinth 70%  rätt lagom det haha


Tyn Church var helt sagoliga på kvällen, man blev helt tagen, ser ut som ett sagolikt slott!Här sitter vi och äter lunch med vin, olika öl sorter ost, bröd, vindruvor, chocklad etc
Riktigt trevligt!
Otroligt fin och tuff inredning var det på det cafet, såg ut som ett rymdskepp.
Allt var helt unikt!
Henrik sitter i badkaret och dricker öl


På lördagen firade vi min Pappas 50-års dag, med tjeckisk mat och egen tillverkad öl.
Sista kvällen åt vi pizza nere i stan!

Längtar till nästa gång vi åker till Prag!


Stranden Råbocka

Nu på morgonen blir det stranden som gäller ;) Ska till Råbocka i Ängelholm, så himla skönt o steka lite. Trodde inte det skulle bli något mer strandväder & blir nog den sista stranddagen den här sommaren för mig. För ska ju ti Prag Imorgon och sedan åker jag hem strax efter vi kommit tillbaka. Finns liksom ingen strand i Norrköping, Därför är det så härligt att få komma hem på sommaren och dra ti stranden!

Bilder från sommaren 2008!

Prag

Den 7/8 åker vi till Prag för att fira min Pappas 50 års dag! Ska bli skoj ;) Vi är 12 stycken som ska dit, Pappa Jan, Mamma Ingrid, Jag, Syster Maria o Henrik, faster Cecilia och Tommy, Kusin Morgan Camilla och  deras son Amadeus och våra kära grannar i Thailand Eva och Wille.

Har varit i Prag en gång innan när min mamma fyllde 40, men nu är man lite äldre och ska bli kul åka dit igen, och se om man känner igen sig.

Läkarbesöket & Rehab

Har nu varit på mitt andra läkarbesök och har nu tagit bort skennan. De tyckte knäet såg bra ut och hade läkt som det skulle. Men jag ska fortfarande på magnetrönken så man är säker på att det inte är något mer än ledbandet som är skaddat. Lika bra att kolla upp det.

Mitt vänstra lår fram och bak har jag tappat en del muskler på i med att jag inte har kunnat rört mig och träna som innan. Så har fått en remis till Medicin Centrum i stan. Ska ringa på måndag och boka tid. Har glömt hela veckan att boka, måste ju ringa på morgonen men då har jag antingen tränat lr sovit hehe ;)

Jag Hoppas på att få tävla den 12/9 i Göteborg på Gladius Adrenaline 8 i shootfighting. Kanske kan jag ta mig till SM final i december endå trots att ha missat dem andra tävlingarna. Finns bara 4 i min viktklass + 91 och tror jag har god chans att ta mig upp i rankinglistan. Får se hur allt går, det är inte min största mål. Mitt mål är att bli helt återställd i knäet och tävla i Vale Tudo, det är det enda som intresserar mig egentligen, men kan behöva en liten mjukstart!Känns så himmla skönt att få komma igång me träningen nu, förutom att jag inte kan köra MMA. För kan fortfarande inte börja knäet helt. Men det hoppas jag snart att jag kan göra. Har varit ute och gått nästan varje dag och har styrketränat 4 gånger denna veckan. Måste komma igång, känner sig onyttig o trött när man inte tränar och håller igång. Först nu som jag kan sätta igång me träningen, innan har det ju inte gått i med knäet.

RSS 2.0