Sjyst vecka!

Det har varit en hård vecka med mycket träning, men det har gått väldigt bra. Padse går fint, börjar bli lite kvikare i armarna med, mer avslappnad precis vad jag behöver. Har varit riktigt skönt att träna denna veckan, känns så skönt och friskt att gå upp på morgonen och springa runt sjön och sedan köra pads. Helt underbart! Känner mig lite sliten nu, får återhämta mig imorgon.

Var och förlängde mitt visum i Laos igår. Tog lite längre tid än jag trodde, för när jag hade gått över till Laos gränsen och fått massa stämplar, vinka bussföraren i mig i bussen och jag trodde att den skulle köra tibax till Ubon, men den åkte längre in i Laos till Pakse. Skulle bara haft en biljett till Chong Meek thailandsgränsen, det var därför bussföraren trodde jag skulle åka till Pakse. När jag insåg det var det försent, så jag fick åka dit och vänta där i 3 h hehe... Men men vad ska man göra?! Hade inte bråttom ändå. Käka lunch me 2 thailändare, de skulle jobba i Laos, den ena av dem kunde väldigt bra engelska. De bjöd mig på lunch :) Sjyst av dem!

Tittade precis på UFC 98 ! Riktigt bra matcher, tror UFC 99 Comback den 13 juni blir as grym! Svårt att avgöra vem som vinner av Rich frankling Vs Wanderlei Silva. Men tror Frankling vinner, han har visat sig bäst i år, Silva har inte samma aggressiva stil längre!


Mukdahan fightnight

I lördes skulle Nisse (Sverige) och Bruce (Canada) fightas i Mukdahan 150 km härifrån. Peyman (Sverige) skulle egentligen också tävla, men han dök aldrig upp, tror han hade åkt till Laos för att fixa nytt visum. Så vi tog bussen härifrån Legacy kl 15.00 på väg till Mukdahan.




Vi var frame vid 17.00 matcherna började inte från efter kl 9, så vi tog det lugnt, drog till 7-eleven och käkade lite. det började sedan att regna trodde ett tag att matcherna skulle bli inställda men som tur var så slutade det regna och Nisse och Bruce gick iväg för att förbereda sig inför deras match.



Lie lindar Bruces och Nisses händer inför matchen.


Smörjer in Bruce med thailiniment


Förväntansfulla grabbar inför matcherna!


Fight stance! Redo att gå upp i ringen och fightas!


Barnen börjar fightas först som vanligt








 Bruce gjorde en väldigt bra match. Delade ut hårda slag o bra kombinationer. Men i 3 ronden fick han en hård armbåge och fick räkning. I 4 ronden var han fortfarande lite "snurrig" från armbågen och blev ofocuserad så domaren brött matchen efter en frontspark mot magen som Bruce inte blockerade. Väldigt br match, hade det inte varit för armbågen i 3 ronden så hade Bruce varit närma en vinst, enligt mej.




Nisse hade tränat hårt inför sin match, men han var för nervös. Hans matchning var väldigt orättvist med, de trodde tydligen att han hete Egon som tränar här på legacy och det är en kille som gått över 140 kickboxningmatcher och är väldigt ducktig fighter, så Nisse fick en motståndare som var avsed för Egon.

Hans motstånd var tufftm thailändaren hade säkert gått över 200 matcher,men Nisse gick upp i ringen, men blev snabbt fast i ringhörnan, Nisse frontsparkade för att skapa distans, men då kom armbågen från thailändaren och Nisse åkte ner och matchen dömdes KO.

Lite synd att det inte blev någon vinst. Men man lär sig mest när man förlorar.

Man kan förlora en match, men den kan endån vara en vinst för sig själv!

Varje match är en vinst!




The American Academy Of Personal Training - AAPT





Vill söka in på deras utbildning i NYC! Deras utbildningar verkar vara väldigt bra. Många som går där har jobb efter utbildningen. Sen den utbildningen i Halmstad är på 3 år, det tycker jag är för långt tid för en sådan utbildning, när man kan bli licensierad persolig tränare i Stockholm på 3 veckor :S. Då tar jag häldre möjligheten till att göra utb i NYC där  även möjligheten för jobb är större!

Man kan välja att läsa Full-Time Pogram Day måndag -fredag, Evening eller Part-Time Pogram Weekend då man läser på lördagar-söndagar. Full-Time läser man på 3 månader och Part-Time 6 månader.

Vet inte riktigt vilket jag ska välja, vill ju inte att det ska gå för fort fram heller. Kan ju vara svårt i med att allt är på engelska med. Men vad ska man göra på vardagarna om man läser på helgerna bara? De har job-fair då man får jobba på olika företag, men vet inte när man får börja på det. Hur gör man med boende, visum? Kan man jobba och tjäna pengar samtidigt som man studerar? Måste skriva ett mejl till AAPT och fråga om allt!

Airport stadium



I fredes var vi och tittade på thai matcher på Airport Stadium. Var flera bra matcher. Thailändaren i blåa shorts vann på KO i 5 ronden. Han gjorde en serie med säkert 8 knä i rad i innan motståndaren gick ner.







Kunde tillslut inte hålla ögonen öppna efter 1 veckas hård träning, så vi drog hem vid 01.00 så vi såg inte alla matcher, men då hade vi endån varit där i några timmar.

Nu är klockan strax 11 på morgonen här och jag har tränat morgonpasset och precis käkat flingor och mjölk, med massa frukt och yoghurt.

Idag åker Emma och Daniel hem till Sverige. De har varit här i och tränat i 1 månad. Hon jobbar som socionom och han som svetsare. Emma har tränat thaiboxning i drygt 1 år och Daniel har tränat lite längre, från och till.

Ska hämta lite bilder idag som jag har framkallat från semestern, skoj ;) Valde ut dem bästa bilderna !

Muay Thai

Några bilder från lördagens träning!












Nisse hoppar hopprep




Malik håller MMA träning in the cage



Våran sjö som vi springer runt var  jäkla morgon hehe..

Dricker lite Leo innan utgång till bla The Rock!
 

Dagens Special ;)

Till lunch idag blev det en mix med 2 bananer, lite annanas, mjölk, protein pulver (Whey-80, Star Nutrition) och is. Smaskens ;)







Har precis haft sparring. Riktigt kul var det ;) Tekniken och snabbheten böjar komma nu och det känns riktigt bra att träna! Fick en liten fläskläpp av Malik, men gav honom en hård frontspark ;) Köpte ett par Twins benskydd idag av en som heter David. För 1200 bath, kostade egentligen 1700 bath i Bangkok.,300 kr blir det och i Sverige kostar dem cirka 900 kr så bra pris!


Bilder från träningen & lyan


Kör lite frontsparkar på säck


Tränaren Singha gör vacker tass med hunden ser det ut som...


Efter thaipasset gör alla 200 situps


Min säng ;)


Data, vatten, protein och träningsutrustning


Tog långt tid att lägga upp dessa bilderna, över 1 h tog det säkert!



Varmt!

Idag är det varmt här kan ni tro! Gick knappt att träna idag för man var så himla varm, svetten bara rann konstant. Jag, Nisse och Markus valde att gå runt sjön och bara springa sista bitten på 2 km. Efter det lindade vi händer, boxade lite på säcken, skuggboxade i ringen lite och sedan pads (mitsar) i 3 ronder. Efter det var jag helt slut men var ju självklart tvyngen att slå säck V+H och V-krok 100 st sedan V+H+V+H 100 gånger. När det var klart körde jag lite prevens (styrketräning med stång) och körde lite magträning.

Har precis varit och käkat frukost och idag blev det typisk thaimat: Ris, kyckling med minimajs och grönsaker, nudlar med biff, sopa med biff, friterad? fisk smakade skit hehe, skulle doppa den i någon chillisås. Lite bananer fanns där med.  Men det var helt okej frukost. En dag föra veckan fick vi flingor med mjölk och frukt, vilket inte jag alls var sugen på efter 3 h träning, ville bara ha riktig mat. Men förstår att det var folk som uppskattade det men inte jag. Gick till restaurangen här och beställde spagetti och köttfärsås o sedan en kyckling sandwish ;) Gott

Vi planerar att kanske åka tll Bangkok om någon vecka och gå och titta på thaiboxning på Lumpini stadum eller Ratchadamri stadium hade varit riktigt skoj ;) Får se hur det blir av det!

På lördag ska vi iaf till en nattklubb här i Ubon som heter The Rock ska bli kul  ;)

Fick köpt två par linne igår, och verkar vara bra kvalitet, 99 bath st. Köpte även en tröja, men den var för liten när jag testade den hemma hehe


Dagens Träning!

Träningen går bättre och bättre för varje dag. Min kondition har blivit bra igen ;) Men det är tufft med 5 h träning varje dag. Men man får kämpa på! Jag trivs jätte bra här, sjyst folk och bra träning! Boxningstekniken börjar kännas bättre och har lärt mig en hel del. Allt flyter på bra!

Har massa bilder som är tagna, men de går inte att ladda upp. För dålig anslutning =(
Får testa imorgon igen!

Ska och handla om någon timme, ska köpa lite träningskläder hade jag tänkt, ladda på mobilen o lite sånt ;)



Hoppas ni alla har det bra hemma i Sverige ;)



Saknar dig Caroline <3

Legacy Gym!

Nu har nu anlänt till Legacy Gym!

Har varit och förlängt mitt visum första dagen. Vilket gick bra förutom att jag hade förväntat mig att få 60 nya dagar direkt, jag fick endast 30 dagar, 31 may. Då måste jag åka till Laos, nu behövde jag inte åka dit utan bara till ett "pass kontor" 2 timmar bort.

Igår var jag och handlade på Big C med två andra svenskar som också tränar här på gymet. Där fick jag köpt lite shampo, tandkräm, hänglås, svett-handuk, vitaminer, en burk till proteinpulvret och lite andra grejer.

Idag började vi med att springa en 8 km lång sträcka. Det gick rätt bra att springa, men var tvyngen att gå vissa sträckor. Konditionen är inte på topp än. Sedan körde vi intervaller med ett traktorsdeck, som vi släppade bakom oss med ett rep runt midjan 3 x 3, drygt 20 m sträcka.
Efter varje intervall skulle vi även välta ett traktorsdeck 4 gånger.
Sedan var det dags för att linda händerna och ta på handskar. Sedan slog två och två på säck V+H V+H V+H (vänster+ höger slag) så skulle vi göra det 500 gånger var. När vi var klara med det så gick vi upp i ringen och körde clinch träning och lite armhävningar. tillslut gjorde vi 200 situps som vi gör efter varje pass.

Schemat
Varje morgon plingar någon i klockan, för att folk ska vakna. De brukar bli vid 06.00-06.30 och då sticker man ut och springer när man har gjort sig klar. Träningen varar till ungefär 08.30-09.00. Frukosten är vid 09.30, vilket består mestadels av thaimat av olika varianter. har varit väldigt bra mat sedan jag kom hit iaf, de säger att det serveras bättre mat nu när det inte är högsäsong här på gymet. Vilket är super bra ;) Man är sedan ledig fram till nästa träning börjar vid 15.30. Middagen serveras 18.30.  Vi tränar varje dag utom söndagar då vi är lediga, resten av dagarna är det hård träning som gäller.

Nu ska jag käka lite lunch, har precis sovit lite för att orka med nästa pass!

Kommer att lägga upp lite bilder inom kort på området!

RSS 2.0