Jag kom med i wallander filmen yes ;)25 sekunder in i filmen :)

En kvinna hittas död i sin lägenhet. Wallander konstaterar snabbt att det handlar om ett bråk som har spårat ut och allt pekar mot att det är offrets tidigare pojkvän, dörrvakten Fabian som är skyldig. Under utredningen upptäcker Pontus att en gammal pojkvän till Isabel är inblandad och att hon bär på en tung hemlighet från sitt förflutna. Hennes framtid som polis står plötsligt på spel samtidigt som hennes lojalitet mot både Pontus och Kurt Wallander ställs på sin spets.

Då ska man börja jobba igen ;)

Imorgon ska jag börja jobba igen ;) För har kontaktat mitt försäkringsbolag och jag får bli sjukskriven igen när det är läge för min nästa operation. Så jag börjar jobba nu och se hur det går.
Ska börja på mitt gamla jobb Resurs Konsult, ska arbeta för en rivnings firma SHC som jag har jobbat med största delen under min tid hos Resurs Konsult. Det blir i stan vid hemköp, som byggs om, slipper ta cyklen för dt ligger väldigt närma från våran lägenhet.

Ska bli skönt att komma igång och jobba, tjäna lite pengar och få igång en vardag vilket man har saknat. ;) Har även kontaktat Hugo och fått 3 kvällar i Maj. Ska verkligen bli skönt att sätta på sig ordningsvakts kläderna igen. Vilket var ett bra tag sedan!JIPPI :)


Kontrollbesök!

I går åkte jag till Trollhättan, för att kontrollera mitt knä. Läkaren tyckte knäet såg väldigt bra ut efter en sån svår operation och sjukgymnasten tyckte jag hade gjort ett bra jobb med rehaben, vilket jag verkligen också har gjort. Så dt var bra nyheter ;)

Pratade lite om den aktuella operationen, som ska ske mellan den 20 Maj och 20 juni, de vet inte exakt när, vilket inte heller spelar någon större roll. Bara det bli innan sommaren som är lovat. För det är egentligen kontrollbesök efter 6 v men får bli 10 v pga att läkaren inte är tillgänglig under en tid i sommar.

Vid operationen ska dem öppna upp/skära upp ca 10 cm på höger sida där skadan är. De ska strama upp ledbandet och först försöka använda sig av det som redan finns där om det är starkt och inte för slappt, annars får dem ta senan som dem har beställt från "kroppsbutiken" och förstärka sido ledbandet. De får även förmodligen ta bort eller skära i det området där det går en nerv, vilket kan leda till att man inte får så bra känsel på vänstersida av knäet. Vilket inte låter särskilt skoj, men det är en risk man får ta, tyvär.

Har beställt 2 olika salvor från Bodystore.com som jag ska behandla ärren med, som jag har läst haft bra resultat


Contrakel                                                          Cicatrix

   

Får hoppas dem iaf kan reducera lite av ärren och hjälpa dem läcka bättre!

Köpt min första Fettmätare !!!

Fick köpt en Globe Fettmätare idag ;) Hoppas den fungerar någorlunda, kan ju inte lita 100% på den tror jag, utan får nog räkna med några % i felräkning. Men får iaf testa och se. Ska testa 2 st olika fettmätare för att se om det blir någon skillnad.


Testade en fettmätare för första gången ca 1 vecka innan min proffs match i Göteborg december 2008. Då jag hade 13.8 % bodyfat. skulle vilja gå ner till under 12 % men har några kg kvar. vägde 99.7 kg idag kl 15.00, så morgonvikten är ca 98 kg. Ungefär 5 kg till "bara" ;)

Här har ni en länk där ni kan mäta ert kroppsfett, BMI och Energibehov:
http://www.markazits.com/diet/tmp.php#energi

Grattis Mamma på 48 års dagen!


Mottagnings besök Trollhättan!

Den 27:e april ska jag till Trollhättan för mottagningsbesök. Läkaren ska kontrollera hur bra knäet har läkt och hur det ser ut för en närligande operation i maj. Ska även träffa en sjukgymnast för utvärdering av knäet. Mäta styrkan jämfört med förra testet jag gjorde för ca 5 månader sedan.


Sprang 20 min på löpbandet idag, kändes bättre än i onsdags. Blir väl bättre ju mer jag får träna, inte joggat sen juni förra året då jag var i Thailand.

Känner att ledbandet behövs stramas upp för känns lite konstigt när jag springer, som det inte riktigt följer med i rörelserna. Annars är det inga direkta problem med att springa. Men det är väl den här operationen som behövs göras innan allt är så bra det kan bli.
Ny nivå på rehaben!

Då har man fått börja med lätt jogging nu ;) vilket känns skönt! Har gått ca 4 månader sedan operationen och ska nu dra upp nivån på gymmet, med lätt jogging på löpband och olika hoppövningar.Lyckades skada längdryggen förra torsdagen. När jag körde stående-rodddrag med fri stång (http://www.styrkeprogrammet.se/ovningsarkiv/182) vilket gjorde så jag knappt kunde gå, sätta mig ner eller resa mig upp. Ringde alla kiropraktorer och naprapater som fanns i Norrköping, på sista numret fanns där en ledig tid pga någon precis hade avbokat en tid. Så jag drog dit och naprapaten knäckte, töjde o masserade. Men vet inte om det hjälpte direkt för efter behandligen hade jag precis lika ont i ryggen som när jag precis hade skadat mig.

Så jag skrev lite på Kolozzeum.com (tränings forum) angående min skada och fick lite tips.

McKenzie Exercise

Ska utförra 10 st "Prone pressups" 15-30 s vila emellan varje rep. I varannan timme i drygt 7 dagar.
Vilket ska göra så att diskarna trycks ner och slutar trycka emot nerverna i längdryggen. Har kört "pressups" sedan i Fredes och det känns mycket bättre i ryggen måste jag säga. Det har inte gått över än, men känner mig mer avslappna i ryggen och gör inte lika ont när jag svankar. Övningen är väldigt jobbig men det känns bra och känner att det ger resultat.

Fick även lite akupunktur idag hos sjukgymnasten och ska köra det 2 dagar i veckan ett tag framöver.Ciao

RSS 2.0