MMA at Ronin Athletics!

Blev äntligen träning igår på Ronin Athletics, bestämde förra veckan att träna på fighthouse, men efter att väntat 1 timme på tränaren som inte ens dök upp och där var bara liksom 2 andra som också skulle träna så valde jag att träna på ett seriösare gym. Vilket fick bli Ronin Athletics, ligger 5 kvarter från Time Square, dvs 37 street.

Var där omkring 17.00 träningen började 18.00, pratade lite me tränaren och eleverna, de var väldigt sjysta och stämmningen kändes bra. Vilket är en självklarhet för att man ska trivas och kunna träna. Började grapplas 17.30 till 18.15, sedan lite lätt uppvärming. Och teknik träning med början från Nord och syd position.
Sedan gjorde vi lite rörlighets träning , och grapplades de sista 30 min.

Var helt slut efter träningen och känner av det fortfarande, men det var riktigt roligt att få träna. Nästa pass blir imorgon, onsdag. Kanske blir me GI, dräckt då, tränaren pratade något om dt.
AAPT

Utbildningen var som jag hoppades på, om inte bättre. De har kunniga lärare, med stor erfarenhet innom PT-Yrket. Har bra ämnen på schemat och verkar vara en riktigt bra grund för en framtid innom PT-Branchen.
 
http://www.academyhfw.com/


Lite info om vår lärare Ciaran Cribbs
 (Mejlet vi fick innan kursen började)

My name is Ciaran Cribbs and I will be your teacher beginning Monday October 4th, 2010.  So that you know a bit about me before we start, I have taught for 3 years at AAPT, I have a bachelors in Nutrition, and masters degree in Exercise & Sports Nutrition and am also a Registered Dietitian.  I have been a personal trainer for over 10 years, a Fitness Manager for 4 years, and taught nutrition and exercise physiology courses at a couple of colleges.


I have participated in several sports, especially soccer; I’ve completed 3 marathons and several 1/2 marathons and 10Ks; like to cycle and did some racing; and now spend time traveling and hiking as much as possible.

Lektionen börjar oftast i klassrummet där vi går igenom de teoretiska delarna och de pratiska delar utförs i gymmet. Så utbildningen är mycket blandat, vilket är bra!


Här är avdelningen med maskiner och fria vikter.Cardio-maskinerna (Ballongerna är för att dem firade 5 års jubileum i måndags)


Bild på klassrummet.

Movement of the Body!


Utifrån dem här rörelserna nedan skapar vi ett tränings pogram.
Så vi focuserar endast på kroppens rörelse i ett specifikt läge.

När man vet vilka rörelser man ska träna, lär man sig vilka övningar i gymmet som är effektiva. Man ser mycket tydligare vilka övningar som tränar samma rörelse och kan istället skifta grepp ex WG Pulldown Shoulder Adduktion and Elbow Flexion (brett grepp) till CG Pulldown Shoulder Extension and Elbow Flexion (smalt grepp). Precis som i Bild 2 nedan!

Det här är en del av vår undervisning, som vi har jobbat mycket med!


Lite om skolan.Lite om skolan.

Vi läser för tillfället om "Anatomy of Movement" vilket är om kroppens rörelser, hur kroppens delar rör sig och utav det skapar vi olika tränings pogram.

Kommer lägga upp lite bilder på det sen. Till imorgon har vi till uppgift att göra ett tränings pogram av kroppens största leder vilka innefattar axlar, armbåge, höften, knä och anklar. Och de kan röra bara röra sig i bestämda lägen. 

Vi läser även Nutrition, näringslära där vi har läst om kolhydrater, fett och protein.

Ska börja med vår 3:e och största bok nästa vecka, som handlar mycket om träning. 

Ska ha läxförhör imorgon på allt vi har gått igenom, så har pluggat en del. Gäller att man hänger med. Har haft ett läsförhör innan, vilket gick väldigt bra!
 

Canal Street!Blev en promenad på Canal Street i helgen, som vanlig massor med folk.
Det börjar bli lite kallt i NY nu, vintern närmar sig och man får klä sig lite värmare. Första veckan kunde man knappt ha jacka på sig. Det låg på 48 F i natt.På marknaden sålde dem massor med fisk och skaldjur, var sugen på att köpa lite fisk, men får göra det nästa gång i stället.Färsk frukt och grönsaker!


Helgrillad kyckling, anka och massa annat.

Egg Whites - That's The Shit!


Äggvitor på packet

Något vi lätt skulle ha i Sverige i våra livsmedels butiker, sjukt bra!Just Some Food!


Tacos alltid lika gott :)


Blir en hel del köttfärs med pasta, lätt att laga, näringsrik mat och det smakar bra :)Kina mat vid Time Square!Sist men inte minst kcalorier är självklart en Americansk pizza med masor med ost :D

Riktig god, Självklart den största!

American Museum of Natural History!


Fanns hur mycket att titta på som helst där inne, Riktigt fräckt!
Här får ni se lite av det som fanns på museumet.
Djuren ser riktigt verkliga ut, kan inte se att dem är uppstoppade.

Samuraj


Alaska Brown Bear, Men de ser inte så stora ut jämför med mig :D
 Lätt match!


38 pounds on the Moon, det var inte mycket dt :)


Rose center


Stor comet


Sabeltandad tiger, hade varit coolt om dem fanns i vår tid!
Den ser inte allt så snäll ut hehe


T-Rex
Kändes som man var med i Jurassic Park! Dinosaurierna var verkligen stora. Nog tur att det inte finns några kvar ;)

Hur coolt som helt på museumet, något man lätt ska göra!Central Park!


Perfekt dag i Central Park, vackert väder utmärkt för en lång fredags promenad.
Det berömda spåret, som finns med i massa filmer.
Riktigt vacker utsikt från slottet!Shakespeare Garden

The south seeport Indian Festivals and Ground Zero / WTC!Det var många indier på en och samma gång det :)


Älskar indisk mat ;) Är så himla gott, massor med kött & ris med starka kryddor, och garlic naan så klart. kan dt bli bättre! 
MagazinesThe Millenium Hilton!


Ground Zero, ja dt kan man verkligen säga. Man kan inte riktigt förstå att det har varit 2 enorma skyskrapor här.


Nu håller dem tydligen på att bygga något där, vet inte riktigt vad. En ny skyskrapa kanske? Troligtvis!Century 21


Plånbok Tommy Hilfiger 14.97 D, Tränings kalsonger Reebok 9.97 D och Tränings strumpor PE 3 par ca 5 D.
Riktigt bra priser, (30x7) ca 210 kr :) Hade kostat ett par hundra mer i Sverige, 800+ kr lätt.

Brooklyn Brige and Wall Street!


Brooklyn Bridge
Standing on Brooklyn Bridge! (Manhattan Bridge in the back)


Michael Jackson Live :) Riktigt duktig dansare.

Two Wall-Street


14 Wall Street


New York Stock Exchange!


TourBillon


Gissa vad jag köpte där? :) *Hemligt!

KosttillskottVar på kosttillskotts butiken idag som ligger precis på hörnet från skolan. Så jag köpte lite protein som jag ska ha ibland som mellanmål och efter träningen. Behöver något efter träningen för är rätt hungrig påvägen hem från skolan/träningen. kostade 38 dollar 238 kr med shakern. Bra pris!Helt otroligt hur mycket olika kosttillskott det finns här i USA, de har allt du kan tänka dig!

Min lya!Mitt rum


Skrivbordet/hyllaKöket


Toaletten

Är rätt nöjd med boendet, har ett rum för mig själv sedan delat kök/badrum bor med en latinameriansk kvinna, Rosanna och hennes bror. Funkar väldigt bra, de är snälla och hon bjuder på mat ibland och det är uppskattat :)


Lite bilder!


Lite bilder från min andra dag i New York City!
Bild på skolan, Synergy!Empire State Building!


Min nya Flickvän, tänkte nu när jag kommer till NYC får jag hitta en ny ;)

Hehe nä det är någon känd sångerska tydligen men vet faktiskt inte vad hon heter. Hon sjöng i en butik där jag köpte mitt nya simkort till min mobil. Sjöng väldigt bra gjorde hon!


THE KOREAN SPORTS ASSN OF NEW YORK

Shit vad stora pumpor dem har ;) Super size!


H&M så klart :)


Time Square


Var riktigt gott om folk på Time Square. Många turister så klart!


UFC :D


NYPD  -   NEW YORK POLICE DEPARTMENT


The Police, riktigt många poliser överallt, men det behövs nog oxå!


New York City!Nu är jag äntligen i New York. När jag kom till flygplatsen tog jag tåget till Jamica station och därifrån till Penn station, där jag skulle hitta kontoret där de skulle vissa mig rum.


Var lite regnigt när jag anlände, vilken chock det blir att gå upp för tunnelbanan och se alla stora byggnader. Stod där ett några minuter först innan jag visste vad jag skulle ta vägen.


Men riktigt så lätt kanske det inte var, de skickade mig till en annan address på uptown Manhattan 157 street. Där jag gick till deras andra kontor. Där fick jag träffa en spansktalande kvinna med uppmot 3 telefoner i full rulle hela tiden. Så det tog lite tid, men hon gav mig förslag på 2 rum.

Det började bli mörkt ute och jag gick för att kolla på mitt första rum. När jag äntligen kom fram, lite osäker på om det var rätt? Hade ingenaning var hon Rosanna var som jag skulle träffa. Men ett annan som bodde här ringde till kvinnan på kontoret som skulle säga till Rosanna att jag var vid lägeheten. (Svin dyrt att ringa från kontantkortet hemifrån, och dem pengarna var slut)
När jag träfffade Rosanna visade hon mig rummet. Det var inte riktigt lika fint som jag hade tänkt mig kanske, men efter att sett toaletten och köket tackade jag Ja till rummet. Orkade verkligen inte titta på det andra rummet heller för den delen. Hade tagit hela natten då.


Här låg kontoret, mittemot Madison Square Garden


Ska ta tunnelbanan ner till Union Square där jag ska leta efter skolan och se om där är öppet så man kan gå in och titta. Sedan ska jag ta en lång promenad så jag får se lite av New York City :)

RSS 2.0