Ingen operation än!

Åkte direkt till sjukhuset i fredes efter ankomsten hem från Thailand. En knä specialist kände på mitt ben och jag fick berätta om allt som hade hänt frå olyckan till sjukvården i Thailand. Han såg att knäet var vätskefyllt och svullet, Han skickade mig på en rönken för att se att det inte var någon fraktur och det var det heller inte. Han mistänker att något ledband och korsband är skaddade eller av. Men jag får hoppas att korsbanden har klarat sig, för det är ju väldigt lång rehab efter en korsbandsoperation. Kan ta långt tid innan man kommer tillbaks till där man var innan me träningen o så.

Fick en ny knäskena som är mycket bättre än den jag fick i Thailand. Den ska stabilisera mitt knä och göra så jag inte kan böja knäet i någon onaturlig vinkel. Ska ha den i 6 veckor sen ska dem ändra inställningarna på den så jag kan börja knäet mer. Vet inte hur länge det blir som jag ska ha den. De har satt upp mig på listan om magnetrönken, men dt kan ta 2-3 månader innan jag får en tid. Där de kan se vad som har skaddat i mitt knä. Men ska ringa dem på måndag och fråga om jag kan göra en tithålsoperation, atroskopi där de går in och ser vad som har hänt, och det ska tydligen gå mycket snabbare än magnetrönken.

Vill ju komma igång me träningen på snabbast möjliga sätt så gör allt som krävs!Där det är mest svullet och ömt är på innersidan av mitt knä, där ledbandet är skaddat eller av. Tror inte att korsbanden har åkt, men man vet ju aldrig. Knäet känns för bra för det tycker jag. Inte för jag vet hur det ska kännas utan korsband, men jag kan gå väldigt bra nu, när olyckan hände och jag låg på sjukhuset kunde jag ju knappt resa mig eller lyfta benet alls för det gjorde så ont, kunde inte röra mig utan det gjorde ont , utan fick sova med knäet på en kudde, nu kan jag röra  och vrida mig när jag sover, förutom att jag inte kan böja benet mer än 90 %. Går utan kryckor men haktar lite, men det är  delvis pga ställningen med för den gör benet lite böjt och kan inte gå helt rakt.  Hoppas på att det ska fortsätta kännas bra och att svullnaden snart lägger sig!


Kommentarer
Postat av: Eva o Wille

Va tråkigt detta va! Du skall väl inte behöva vänta på röntgen, det finns ju magnetröntgen i hela Sverige! Stå på dej. Kan du inte kontakta en idrottsläkare? Dom är ju specialister på detta.

Krya på dej

Kram EVa o Wille

2009-06-16 @ 10:02:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0