Koh Samet

Är nu hemma i huset i Ban Phe efter 3 nätters boende på Koh Samet. Vi har aldrig tidigare sovit över på ön utan bara varit där och solat och badat under dagen, så vi ville utforska ön lite mer och se hur kvällslivet var på ön.

När vi kom till ön så hade dem Songkran där, vi blev lite blötta och hade inte direkt tid att titta efter något boende för vi ville inte bli alldelles blötta med ryggsäckarna och allt! Men vi fick tillslut tag på ett rum för 500 bath/natt, som var enkelt och ganska frächt. Vi bodde i ett vanligt fan-rum, skulle man bo med AC så kostade det 1200 bath/natt vilket är väldigt mycket. De tar överpriser på ön pga att det är så många turister som åker dit.


 

På kvällarna gick vi till strandresturangerna och åt. Där man satt på kuddar på stranden, de hade även uppvisningar med eldshower varje kväll, vilket var väldigt  fräckt att se på.

    







Andra dagen så drog vi ut och snorklade, fiskade och tittade på olika fiskar bla hajar.
Snorkligen var inget vidare runt Koh Samet grumligt vatten så man såg inte så värst mycket vilket var tråkigt. Man snorklade även väldigt närma korallreven vilket var lite läskigt. Fisket var ingen höjdare heller, man fick endast en flaska med fisketråd med en krock på med lite bläckfisk, som man skulle fiska med men det blev ingen fisk, tråkigt.. Det som var lite roligt var att titta på Hajarna, vi betalade 10 bath var och då fick vi en liten påse med fiskar som vi skulle mata dem olika fiskarna med. Direkt man stoppade ner fisken till hajarna så åt dem upp det i ett nafs :) Men hajarna var inte så värst stora, det fanns även leopardhajar, men de var ofarliga och åt endast små fiskar.








Ett lyxhotell som kostar 150 000 bath per natt ;) inte direkt billigt!






Thailänsk pannkaka med bannan och chocklad Gott :P
 
De sista 2 nätterna bodde vi på ett annat ställe, för 250 bath. Det var liksom en gamal bar  (Papa Roger´s Bar) först och sedan en smal korridor med små rum. Rummet inte så jätte frächa direkt så vi höll oss mest på stranden.






Satt och spelade kort vid en bar som inte riktigt hade öppnat än, men vi tog en öl och spelade lite. Det var en från Australien som hade öppnat en bar, coolt :)




Här dricker vi buckets med redbull och voda ;)






Sanden på Koh Samet är verkligen sagolik vitt !


Kommentarer
Postat av: Ingrid

Härliga bilder på min favoritö! Ska oxå bo över där i vinter. Kram mamma

2009-04-24 @ 08:35:25
Postat av: Jan

Ser ju super trevligt ut,tycker ni börjar bli lite backpackers då ni byter boende för 500 bath till 250 :))

2009-04-24 @ 09:17:43
Postat av: syster-yster

Hellooo! :)

Ni börjar inte bli snåla väl? :D



Här hemma har nästan sommaren kommit.

Nisse, Henriks pappa, ska fixa ett förråd till oss idag bakom gästhuset.



Bruna och fräsha ni är nu, en annan är på gränsen till genomskinlig trots att man satt en timme i solen igår.





Kram kram

2009-04-25 @ 10:04:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0